Ciorbă țărănească din carne de porc

Îți trebuie:
600 g carne de porc (fleică și costiță)
3 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
1/2 țelină mică
1/2 varză dulce mică
1 ceapă
200 g fasole verde congelată
200 g mazăre congelată
2-3 ardei
3 cartofi
1 foaie de dafin
sare
piper
2-3 linguri ulei
1 ardei iute
200 ml suc de roșii
pătrunjel verde
leuștean uscat
Pregătești așa:
Speli carnea și o tai în cuburi, după care o pui la fiert în 4 litri de apă rece, cu puțină sare. Ai grijă să îndepărtezi spuma care se formează. Cureți legumele și le speli. Tai rădăcinoasele în bucăți mari, iar varza fideluță. Înăbuși legumele în oala pentru ciorbă, adăugând câte puțină apă. Stingi cu supa în care au fiert bucățile de carne, pui la fiert carnea și foaia de dafin și continui fierberea timp de 10-15 minute.
Când legumele au fiert, pui sucul de roșii, uleiul, ardeiul iute tăiat în rondele fine, leușteanul uscat mărunțit, sare și piper după gust și continui fierberea pentru un minut. Stingi focul și presari pătrunjel tocat. Servești ciorba alături de smântână și ardei iuți, pentru ca fiecare mesean să potrivească gustul porției sale.

Pregătire: 15 minute; Fierbere: 50 minute

Check Also

Reteta – CIORBĂ DE BURTĂ CU SMÂNTÂNĂ

TIMPI DE PREPARARE  Timp de preparare: 60 min Gata in: 60 min INGREDIENTE  1 kg burtă de vită prefiartă 1 bucata …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *