duminică , 25 iulie 2021

Reteta – Salată de crudități cu sos de iaurt

Îți trebuie:
700 g castraveți
200 g tulpini de țelină
300 g ciuperci proaspete
1 ridiche neagră sau 2 legături ridichi roșii
3 ardei diferit colorați
10 felii de pâine integrală
40 g unt
400 g iaurt
3 linguri zeamă de lămâie
2 lingurițe muștar
2 legături verdeață
sare
piper măcinat
Pregătești așa:
Tai pâinea cubulețe (e bine să fie mai veche de o zi), le stropești cu ulei și le așezi într-o tavă, în cuptorul încins, până se rumenesc crutoanele.Le poți presăra cu boia sau plante aromatice uscate și mărunțite, după gust.
Speli castraveții și îi dai pe răzătoarea mare. Cureți ciupercile, țelina, ardeii și ridichea. Tai ciupercile felioare subțiri, ardeii fășii, iar ridichea și țelina le dai pe răzătoarea mare. Stropești cât mai curând țelina cu 2 linguri zeamă de lămâie, ca să nu oxideze.
Pentru dressing, amesteci iaurtul cu muștarul, verdeața fin tocată, zeama de lămâie rămasă, sare și piper după gust. Îl torni peste legumele din bol și amesteci ușor.
Aduci la masă salata împreună cu crutoanele, de preferință după ce ai păstrat salata în frigider pentru 10-15 minute.

Pregătire 25 minute; Coacere 10 minute

Check Also

Reteta – SALATĂ CU TON ŞI OUĂ FIERTE

TIMPI DE PREPARARE  Timp de preparare: 20 min Gata in: 20 min INGREDIENTE  1 conservă de ton; 2-3 ouă fierte; 1 salată …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *