sâmbătă , 31 iulie 2021

Cafea de top

Consumată în cantități moderate, cafeaua poate avea efecte benefice asupra sănătății. Acest lucru face ca o mare parte a populației să o consume. Desigur, foarte multe dintre aceste tipuri de cafea au intrat de mult în consumul dumneavoastră obișnuit, fapt pentru care eu pot doar să vă orientez numai asupra modului în care ele trebuiesc pregătite pentru a obține un gust nemaipomenit.

Cafea turcească

Pentru o ceașcă obișnuită de cafea este nevoie de:

  • o lingură de cafea măcinată fin
  • jumătate de linguriță de zahăr
  • apă corespunzătoare

Apa se pune la încălzit într-un ibric. În apă caldă se amestecă zahărul și cafeaua și se pune ibricul pe o sursă de foc domoală, deoarece fierberea trebuie să fie foarte lentă. În momentul în care se ridică spuma se retrage ibricul de pe foc și se lasă deoparte 2-3 minute. Se repune pe foc și se repetă operația încă de două trei ori. La sfârșit se picură puțină apă rece în ibric, se ia caimacul cafelei care se pune în ceșcuțe. După ce zațul cafelei s-a depus pe fundul ibricului, se toarnă cafea în ceșcuțe.

Cafea neagră

  • o linguriță de zahăr la ceșcuța de apă.
  • o linguriță cu vârf pentru fiecare ceșcuță.

Se pune la fiert apa și zahărul. Când începe să fiarbă se adaugă cafeaua. Se lasă câteva clipe și înainte de a da în clocot, se ia ibricul de pe foc, se amestecă, se lasă puțin deoparte pentru decantarea zațului și apoi se toarnă în cești. La servirea cafelei este bine să se ofere și câte un pahar cu apă rece.

Cafea cu cacao

Pentru prepararea acestui tip de cafea va fi nevoie de:

  • trei linguri de cacao
  • trei linguri zahăr pudră
  • 3 cești lapte
  • 3 cești cafea concentrată
  • 100 de g frișcă
  • puțină sare

Se fierbe laptele. Într-un castron se amestecă bine zahărul cu cacao și se toarnă câte puțin lapte amestecându-se mereu pentru a nu rămâne cocoloașe. Când s-a format o cremă omogenă se adaugă și restul de lapte, puțină sare și se pune la fiert la foc domol. După 10 minute se ia vasul de pe foc și se bate bine cu telul până se obține spumă. Separat se prepară cafeaua concentrată și fierbinte se toarnă peste cacao în timp ce continuăm să batem compoziția. Se toarnă în cești mari și se garnisește cu frișcă.

Ciocolată cu cafea

Vom avea nevoie de:

  • 150 g ciocolată menaj
  • o ceașcă de cafea foarte tare
  • 3 cești cu lapte
  • 100 g frișcă
  • zahăr după gust

Se topește ciocolata pe baie de apă, se toarnă peste cafeaua fierbinte, se amestecă bine apoi se adaugă laptele. Se îndulcește după dorință. Se poate adăuga frișcă.

Cremă de cafea

Pentru prepararea acestui tip de cafea va fi nevoie de:

  • jumătate de litru de lapte
  • 150 de g de zahăr
  • două cești de cafea tare
  • 4-5 linguri de smântână

Se pune la fiert laptele cu zahărul și când clocotește se ia de pe foc, se amestecă cu smântână în timp ce batem bine cu telul. Se adaugă cafeaua și se servește în cești mici.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *