sâmbătă , 31 iulie 2021

Reteta – MUCENICI FIERȚI, CU NUCĂ

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 30 min
  •  Timp de gatire: 60 min
  •  Gata in: 90 min

INGREDIENTE

Pentru aluat
  •  500 g făină
  •  200 ml apă
  •  1/2 lingurita sare
Pentru fiert
  •  2-3 litri apă
  •  zahăr după gust
Pentru servit
  •  300 g nucă măcinată
  •  esenţă de rom
  •  coaja rasă a unei portocale
  •  coaja rasă a unei lămâi
  •  esenţă de vanilie
  •  1 plic zahăr vanilat
  •  scorţişoară

Amestecă făina, apa și sarea și frământă pentru a obține un aluat potrivit de tare. Întinde aluatul într-o foaie nu mai groasă de 1/2 cm. Pentru forma mucenicilor putem folosi forma 8 pentru fursecuri

Mucenici, scorțișoară și nucă

  1. Pune mucenicii tăiaţi pe hârtie (sau într-o tavă), răsfiraţi. Lasă-i să se usuce timp de o oră.
  2. Pune pe foc o oala cu 2-3 litri de apa, cu sare si zahăr – după gust. Când apa începe sa fiarbă, micșoreaza focul și pune mucenicii cu grijă. Adaugă răzătura de citrice, esenţele și zahărul vanilat si lasă-i la fiert în jur de 20-25 de minute.
  3. Mucenicii se servesc reci sau calzi, cu nucă si scorţisoară presărate deasupra.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *