Reteta – MUCENICI FIERȚI, CU NUCĂ

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 30 min
  •  Timp de gatire: 60 min
  •  Gata in: 90 min

INGREDIENTE

Pentru aluat
  •  500 g făină
  •  200 ml apă
  •  1/2 lingurita sare
Pentru fiert
  •  2-3 litri apă
  •  zahăr după gust
Pentru servit
  •  300 g nucă măcinată
  •  esenţă de rom
  •  coaja rasă a unei portocale
  •  coaja rasă a unei lămâi
  •  esenţă de vanilie
  •  1 plic zahăr vanilat
  •  scorţişoară

Amestecă făina, apa și sarea și frământă pentru a obține un aluat potrivit de tare. Întinde aluatul într-o foaie nu mai groasă de 1/2 cm. Pentru forma mucenicilor putem folosi forma 8 pentru fursecuri

Mucenici, scorțișoară și nucă

  1. Pune mucenicii tăiaţi pe hârtie (sau într-o tavă), răsfiraţi. Lasă-i să se usuce timp de o oră.
  2. Pune pe foc o oala cu 2-3 litri de apa, cu sare si zahăr – după gust. Când apa începe sa fiarbă, micșoreaza focul și pune mucenicii cu grijă. Adaugă răzătura de citrice, esenţele și zahărul vanilat si lasă-i la fiert în jur de 20-25 de minute.
  3. Mucenicii se servesc reci sau calzi, cu nucă si scorţisoară presărate deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *