TIMPI DE PREPARARE
- Timp de preparare: 30 min
- Timp de gatire: 60 min
- Gata in: 90 min
INGREDIENTE
Pentru aluat
- 500 g făină
- 200 ml apă
- 1/2 lingurita sare
Pentru fiert
- 2-3 litri apă
- zahăr după gust
Pentru servit
- 300 g nucă măcinată
- esenţă de rom
- coaja rasă a unei portocale
- coaja rasă a unei lămâi
- esenţă de vanilie
- 1 plic zahăr vanilat
- scorţişoară
Amestecă făina, apa și sarea și frământă pentru a obține un aluat potrivit de tare. Întinde aluatul într-o foaie nu mai groasă de 1/2 cm. Pentru forma mucenicilor putem folosi forma 8 pentru fursecuri
Mucenici, scorțișoară și nucă
- Pune mucenicii tăiaţi pe hârtie (sau într-o tavă), răsfiraţi. Lasă-i să se usuce timp de o oră.
- Pune pe foc o oala cu 2-3 litri de apa, cu sare si zahăr – după gust. Când apa începe sa fiarbă, micșoreaza focul și pune mucenicii cu grijă. Adaugă răzătura de citrice, esenţele și zahărul vanilat si lasă-i la fiert în jur de 20-25 de minute.
- Mucenicii se servesc reci sau calzi, cu nucă si scorţisoară presărate deasupra.