sâmbătă , 31 iulie 2021

Prajitura cu crema de zahar ars

Pentru foi ai nevoie de:

  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri apa
  • 1 lingura amoniac stins cu otet
  • 1 lingura bulion
  • coaja de lamaie
  • faina cat cuprinde
  • arome

Pentru Crema ai nevoie de:

  • 1 litru apa minerala
  • 3 pahare de zahar
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 1 pachet de margarina
  • 200 g nuca
  • 100 g stafide

Cum procedezi pentru foi:

Freci zaharul cu uleiul si bulionul, adaugi apa, amoniacul , aromele si faina. Intinzi 4 foi, pe care le coci pe fundul tavii de aragaz.

Cum procedezi pentru crema:

Caramelizezi zaharul (ai grija sa nu-l arzi prea tare) torni peste 500 ml apa minerala, adaugi margarina si lasi sa fiarba. Faina o amesteci cu apa minerala ramasa si o torni peste amestecul care clocoteste. Fierbi crema pe foc mic si amesteci continuu timp de 3-4 minute. Iei crema de pe foc si adaugi stafidele si nuca taiata, Umpli foile cu crema obtinuta. Lasi sa se inmoaie foile 4-5 ore. Pofta buna!

Check Also

Rețetă-Tort șah

Tort delicios cu vanilie și cacao, foarte simplu și ușor de pregătit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *