Prajitura cu crema de zahar ars

Pentru foi ai nevoie de:

  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri apa
  • 1 lingura amoniac stins cu otet
  • 1 lingura bulion
  • coaja de lamaie
  • faina cat cuprinde
  • arome

Pentru Crema ai nevoie de:

  • 1 litru apa minerala
  • 3 pahare de zahar
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 1 pachet de margarina
  • 200 g nuca
  • 100 g stafide

Cum procedezi pentru foi:

Freci zaharul cu uleiul si bulionul, adaugi apa, amoniacul , aromele si faina. Intinzi 4 foi, pe care le coci pe fundul tavii de aragaz.

Cum procedezi pentru crema:

Caramelizezi zaharul (ai grija sa nu-l arzi prea tare) torni peste 500 ml apa minerala, adaugi margarina si lasi sa fiarba. Faina o amesteci cu apa minerala ramasa si o torni peste amestecul care clocoteste. Fierbi crema pe foc mic si amesteci continuu timp de 3-4 minute. Iei crema de pe foc si adaugi stafidele si nuca taiata, Umpli foile cu crema obtinuta. Lasi sa se inmoaie foile 4-5 ore. Pofta buna!

Check Also

Rețetă-Tort șah

Tort delicios cu vanilie și cacao, foarte simplu și ușor de pregătit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *