Reteta – Clatite

Portii: 16 clatite

  • 2 oua mari
  • 1/2 cani de lapte
  • 1/2 linguri de zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 cana de faina
  • 1 lingura cu unt

Preparare: Intr-un bol, bate ouale intregi cu o furculita, adauga o cana de lapte, zaharul si faina.

Amesteca restul de lapte cu untul topit si adauga un praf de sare in restul aluatului.

Unge o tigaie cu ulei sau unt si las-o sa se incinga, dar nu prea tare.

Toarna trei linguri de aluat in tigaie si roteste-o ca aluatul sa se intainda uniform pe tot fundul vasului.

Coace la foc moderat, cam 30 secunde pe prima parte apoi intoarce clatita si mai las-o 10 secunde. Continua in acest fel folosind tot aluatul.

Check Also

Rețetă-Tort șah

Tort delicios cu vanilie și cacao, foarte simplu și ușor de pregătit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *