sâmbătă , 24 iulie 2021

Reteta – Clatite

Portii: 16 clatite

  • 2 oua mari
  • 1/2 cani de lapte
  • 1/2 linguri de zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 cana de faina
  • 1 lingura cu unt

Preparare: Intr-un bol, bate ouale intregi cu o furculita, adauga o cana de lapte, zaharul si faina.

Amesteca restul de lapte cu untul topit si adauga un praf de sare in restul aluatului.

Unge o tigaie cu ulei sau unt si las-o sa se incinga, dar nu prea tare.

Toarna trei linguri de aluat in tigaie si roteste-o ca aluatul sa se intainda uniform pe tot fundul vasului.

Coace la foc moderat, cam 30 secunde pe prima parte apoi intoarce clatita si mai las-o 10 secunde. Continua in acest fel folosind tot aluatul.

Check Also

Rețetă-Tort șah

Tort delicios cu vanilie și cacao, foarte simplu și ușor de pregătit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *