sâmbătă , 24 iulie 2021

Reteta – Dulceata de trandafiri

Ingrediente:

  • 1,5 kg zahar
  • 350 g petale de trandafir pentru dulceata
  • 1,5 grame sare de lamaie

Preparare:

alegi florile proaspete (nu strivite, nu vestede) desfaci petalele una cate una, iar capatul alb al fiecarei petale il tai cu o forfecuta. Freci petalele cu sare la lamaie. Le oparesti intr-un litru de apa si le pui intr-un tifon sa se scurga. Din apa cu care le-ai oparit pui 750 ml de apa la fiert cu zaharul. Lasi sa fiarba un sfert de ora, cat sa se lege putin, adaugi petalele frecate cu sare de lamaie si continui fierberea pana ce siropul este bine legat. Se pune dulceata in borcane, se leaga sau se capseaza.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *