Reteta – Gem de piersici

Portii: 5-6 borcane de 250 g

Timp de preparare: 120 minute

  • 10 piersici
  • 1 kg pulpa de ananas
  • 1 ghimbir proaspat
  • 2 kg zahar

1: Da ananasul prin masina de tocat pentru a obtine o pasta groasa

2: Spala piersicile si curata-le de coaja, indeparteaza miezul si opareste-le in putina apa, cat sa le acopere. Scurge-le si taie-le cubulete.

3: Intr-un vas emailat sau de inox, care sa reziste pe foc, pune pasta de ananas, cubuletele de piersici si ghimbir ras proaspat, cam o lingurita rasa.

4: Adaugi zaharul si pune pe foc mic, amestecand din cand in cand.

5: Cand gemul a capatat consistenta dorita, pune-l in borcanele, sigileaza-le si lasa-le la un loc caldut, acoperite cu o patura, sa se raceasca in tihna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *