vineri , 26 februarie 2021

Reteta – Supa de cartofi cu spananc

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 5-6 cartofi mari
  • 1 telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 100 gr spanac proaspat
  • 2-3 linguri ulei (de preferinta de masline)
  • 1 lingurita boia
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri pasta rosii
  • sare

Cum procedezi:

Cureti si speli legumele. Dai pe razatoare, telina , morcovul si patrunjelul. Tai cartofii cubulete. Pui totul la fiert intr-o olala cu 4 litrii de apa. Cureti spanacul, il speli si il tai fideluta. Cand a fiert zarazavatul si cartofii adaugi si spanacul. Faci repede un sos de ceapa taiata marunt si inabusita in ulei cu putina apa. Cand s-a inmuiat ceapa, adaugi boiaua si faina, amesteci bine si stingi cu 1 canda de apa rece, adauga teptat in timp ce amesteci. Torni sosul in oala cu supa. Adaugi pasta de rosii diluata in putina apa si lasi sa mai dea cateva clocote. Potrivesti supa de sare si o servesti. Are un gust deosebit.

Pofta buna!

Check Also

Prajitura cu crema de zahar ars

Pentru foi ai nevoie de: 7 linguri zahar7 linguri ulei7 linguri apa1 lingura amoniac stins …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *