Rețetă-Nuga Glace

Timp de preparare: 40 de minute pentru pregătire+20 de minute pentru fierbere.

Pentru acest delicios desert dulce avem nevoie de:

  • 500 de g de zahăr
  • 100 de ml de apă
  • 200 g migdale nesărate
  • trei ouă
  • 500 g de frișcă
  • un compot de fructe la alegere
  • 100 de g de nucă de cocos

Punem la topit într-o cratiță zahărul și apa pentru a forma un caramel apoi adăugăm migdalele deja prăjite. Amestecăm câteva secunde și răsturnăm amestecul pe o foaie de copt. O lăsăm la rece timp de jumătate de oră și apoi rupem amestecul în bucăți. Cu restul zahărului rămas mai formăm un caramel, iar atunci când este gata îl punem în vasul pentru mixer, adăugăm trei gălbenușuri și amestecăm cinci minute la viteză medie. Turnăm peste caramel frișcă bătută separat, batem 3 albușuri cu puțin zahăr și le punem și pe ele peste crema de frișcă, apoi fructele scurse bine alături de nuca de cocos și bucățelele de caramel făcute mai devreme. Amestecăm și dam totul la rece timp de cinci șase ore. Prăjitura este excelentă pentru orice perioadă a anului și este adorată de cei ce preferă un gust dulce acompaniat de cel revigorant al fructelor.

Check Also

Rețetă-Tort șah

Tort delicios cu vanilie și cacao, foarte simplu și ușor de pregătit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *