sâmbătă , 24 iulie 2021

Rețetă-Prăjitură cu suc de portocale

Timp de preparare: 10 minute pregătire+ 40 de minute coacere

Blat

Pentru a prepara blatul acestei prăjituri vom avea nevoie de:

  • 8 ouă
  • 10 linguri de zahăr
  • 8 linguri făină
  • un plic praf de copt

Batem albușurile spumă cu un praf de sare, iar gălbenușurile le frecăm cu zahărul până obținem o cremă fină. Adăugăm făină împreună cu praful de copt, iar la final adăugăm albușurile spumă peste compoziție și încorporăm ușor. Dăm la copt apoi însiropăm cu suc de portocale.

Cremă

  • 600 ml lapte
  • 3 gălbenușuri
  • 6 linguri amidon alimentar
  • 200 g de zahăr
  • un pachet de margarină
  • jumătate de esență de vanilie

Amestecăm totul, mai puțin margarină. Le punem la foc mic și le fierbem până ce compoziția se omogenizează și se îngroașă, apoi o dăm la rece. Când crema este rece adăugăm margarină frecată în prealabil cu o lingură până ce devine moale și cremoasă.

Glazură

  • 10 linguri de zahăr
  • 700 ml suc de portocale acidulat
  • 2 plicuri de budincă cu gust de vanilie

Amestecăm cinci linguri de suc cu zahărul și conținutul plicurilor de budincă, restul de suc îl punem la fiert. După ce a fiert, îl luăm de pe foc, adăugăm compoziția preparată mai devreme și punem din nou pe foc mic timp de un minut amestecând continuu.

Tot ce mai rămâne de făcut este să asamblăm prăjitura atunci când s-a răcit, punând crema peste blat, iar mai apoi glazura. Poftă bună!

Check Also

Rețetă-Tort șah

Tort delicios cu vanilie și cacao, foarte simplu și ușor de pregătit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *