sâmbătă , 24 iulie 2021

Rețetă-Paste cu șuncă și pui

Timp preparare: 35 de minute

Ingrediente:

  • 400 g carne de pui
  • 150 de g șuncă de pui
  • 2 cepe
  • 40 ml de ulei
  • o foaie de dafin
  • 125 ml de vin alb sec
  • 500 g de paste
  • 100 de g cașcaval
  • un cățel de usturoi
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • piper și sare

Spălăm carnea și o tăiem bucățele. Șunca o tăiem în felii subțiri. Într-o tigaie frigem puiul și șunca și le păstrăm calde. Curățăm ceapa și o tăiem mărunt, o călim în ulei împreună cu foaia de dafin, turnam vinul și fierbem totul până scade la jumătate. Fierbem pastele în apă cu sare, le scurgem și le trecem prin jet de apă rece. Curățăm și zdrobim usturoiul, apoi dăm cașcavalului pe răzătoare. Stingem focul la sosul cu ceapă și adăugăm usturoiul, cașcavalul, smântâna, carnea și șunca. Condimentăm după gust, amestecăm totul bine și apoi putem torna sosul fierbinte deasupra pastelor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *