Timp preparare:2 ore
Ingrediente:
- 1 kg mușchiuleț de porc
- 150 ml bulion
- 2 foi de dafin
- 200 ml vin alb
- 50 ml ulei
- 400 g broccoli congelat
- 1 lingură condimente pentru friptură de porc
- cimbru
- sare
Spălăm mușchiul și îl presărăm cu condimentele pentru friptură și cimbru. Îl așezăm în tavă pe foi de dafin, apoi stropim carnea cu ulei și cu bulion dizolvat în 100 de ml de apă. După aceea dăm tavă la cuptor la foc mic pentru două ore. La fiecare 10 minute scoatem tava și întoarcem friptura și o stropim cu sosul din tavă. Când s-a pătruns bine și s-a rumenit turnam vinul, acoperim cu folie de aluminiu sau cu un capac și dăm din nou la cuptor pentru încă 10 minute. Fierbem broccoli congelat în apă cu puțină sare, scurgem bucățelele și presărăm încă o dată sare peste ele și punem deasupra felii de unt.