vineri , 26 februarie 2021

Rețetă-Nuci caramelizate

Timp preparare:10 minute pregătire+15 minute fierbere

Ingrediente:

  • 400 g miez de nucă
  • 100 de g biscuiți de ovăz
  • 200 g zahăr
  • 100 ml apă

Punem într-un vas apa și zahărul și le lăsăm la foc mic amestecând continuu. Lăsăm zahărul să se topească, apoi adăugăm 300 de g de miez de nucă tăiați în jumătăți și lăsăm să fiarbă până scade apa și nucile se rumenesc ușor. Restul de miez de nucă îl punem deoparte, ne va folosi la ornat. Între timp sfărâmăm biscuiții și îi adăugăm peste compoziția de caramel cu nuci. După ce a scăzut lichidul, răsturnăm amestecul pe un platou și îl întindem repede ca să nu se lipească nucile între ele. Presărăm restul de 100 g miez de nucă având grija sa nu lăsăm caramelul să se lipească. Se va servi după ce s-a răcit.

Check Also

Rețetă-Prăjitură glazurată cu cremă de brânză

Prăjitură glazurată, gustoasă și simplă, cu cremă de brânză și vanilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *