Rețetă-Pui cu porumb

Timp preparare: 50 de minute fierbere+10 minute pregătire

Ingrediente:

  • un pui
  • 2 cepe
  • 8 linguri de ulei
  • o lingură pastă de tomate
  • 450g boabe de porumb congelat (ori proaspăt fiert)
  • o linguriță de zahăr
  • o lingură de făină
  • o legătură de pătrunjel
  • piper și sare

Spălăm puiul și tăiem după preferințe. Curățăm ceapa pe care o vom tăia mărunt. După aceea prăjim bucățile de carne în ulei, întorcându-le pe ambele părți. Apoi le scoatem pe farfurie și prăjim ceapa în uleiul rămas, iar când a devenit lucioasă stingem cu pasta de tomate peste care adăugăm 300 de ml de apă și lăsăm sosul să fiarbă la foc mic circa 20 de minute amestecând continuu. În sos adăugăm bucățile de carne și le fierbem 20 de minute. Adăugăm porumbul congelat și lăsăm carnea să mai fiarbă timp de încă 10 minute. Dacă alegem să folosim porumb proaspăt fiert, lăsăm la fiert carnea în sos 25 de minute și apoi adăugăm porumbul, lăsând totul să mai fiarbă maxim 5 minute. La sfârșit adăugăm zahărul și făina dizolvată în 3 linguri de apă rece. Condimentăm mâncarea după gust și lăsăm să mai dea în clocote vreo 2 minute pentru ca toate ingredientele să se combine frumos. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *