Timp preparare: 30 de minute pregătire+40 de minute coacere
Ingrediente:
- 300 de grame făină
- 3 gălbenușuri
- 25 de g
- drojdie
- o linguriță de zahăr
- o lingură sare
- 300 ml lapte
- 2 ouă fierte
- 50 de g de unt
- 2 cârnați subțiri
- 100 de g de kaizer
- jumătate de ardei capia roșu
Punem drojdia într-o cană și adăugăm zahărul, 2 linguri de făină, 3 linguri de lapte călduț și amestecăm, apoi lăsăm să crească timp de 30 de minute. Amestecăm laptele rămas cu untul topit și adăugăm gălbenușurile bătute. Într-un bol cernem făina împreună cu sarea. Apoi adăugăm treptat amestecul de gălbenuș și batem bine ca să nu se formeze cocoloașe. Ungem o tavă cu unt, așezăm pe fundul acesteia folie de aluminiu și o ungem cu unt. Așezăm ouăle și cârnații tăiați felii, kaizer și ardei roșu. Turnăm aluatul peste ouă, cârnați și kaizer și lăsăm să crească timp de 10 minute într-un loc călduț. Introducem vasul la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 40 de minute și răsturnăm pe un platou când este gata. Poftă bună!