Rețetă-Tocană de văcuță

Timp preparare: 40 de minute pregătire+ 85 de minute fierbere

Ingrediente:

  • un kilogram și jumătate de carne de vacă
  • 10 cepe mari
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de bulion
  • o lingură de făină
  • boia dulce
  • 2 lingurițe de delicat de legume
  • piper

Tăiem carnea în bucăți potrivite și le punem într-o cratiță cu ulei încins să se rumenească pe toate părțile. Curățăm ceapa și o tăiem bucățele după care o punem la călit până când ceapa s-a înmuiat apoi presărăm peste ea boia dulce. Adăugăm bucățile de carne, un pahar de apă și două lingurițe de delicat de legume. Lăsăm să fiarbă sub capac la foc potrivit și adăugăm puțină apă fierbinte atunci când sosul scade prea mult. Separat desfacem bulionul cu puțină apă și adăugăm în cratiță peste carne, presărăm făina și potrivim gustul cu puțin piper. Mai lăsăm totul la foc aproximativ 20-25 de minute și când este gata servim tocănița cu mămăliguță. Putem adăuga și pătrunjel verde tocat mărunt în sos dacă dorim. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *