sâmbătă , 31 iulie 2021

Rețetă-Ciorbă cu ciolan afumat și cârnați

Timp preparare: 1 ora și 30 de minute

Ingrediente:

  • 500 g ciolanul afumat
  • 2 cârnați
  • 125 g kaizer
  • un crenvurști
  • jumătate de țelină
  • un morcov
  • o rădăcină de pătrunjel
  • 300 de grame de ceapă
  • 3 roșii din bulion
  • 3 linguri de bulion
  • 4 castraveți murați
  • 50 g măsline
  • 2 linguri unt
  • 125 g smântână
  • o legătură pătrunjel
  • câteva fire de mărar
  • o linguriță delicat de legume
  • piper

În 2 litri de apă fierbem la foc mic ciolanul timp de o oră, îndepărtând din când în când spuma care se formează la început. Între timp curățăm și spălăm legumele, tăiem țelina cubulețe, morcovul și pătrunjelul rondele, tăiem kaizerul în felii subțiri, iar castraveții și crenvurstul în rondele. Înăbușim legumele în unt topit împreună cu feliile de kaizer și cepele întregi sau tăiate în jumătăți. Scoatem ciolanul fiert, curățăm carnea de pe os și o tăiem în cuburi. În spuma rămasă punem la fiert legumele, mezelurile și castraveții murați. După cinci minute adăugăm bucățile de ciolan și roșiile curățate de coajă și tăiate mărunt și bulionul. Lăsăm ciorba să dea în câteva clocote, punem măslinele și delicatul, apoi stingem focul și presărăm pătrunjel și mărar tocat fin. Servim supa cu smântână și oțet. Poftă bună!

Check Also

Reteta – CIORBĂ DE MIEL

TIMPI DE PREPARARE  Timp de preparare: 120 min Gata in: 2 ore, 0 min INGREDIENTE  2 litri apă 1 litru borş 1 …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *