Timp preparare: 20 de minute
Ingrediente:
- 800 g pulpă de porc
- 150 g slănină
- 150 ml vin
- 2 linguri untură
- o lingură salvie uscată mărunțită
- sare
- piper
- 8 bețe pentru frigărui
Spălăm carnea și îndepărtăm pielițele. Tăiem carnea cubulețe și slănină felioare, apoi repartizăm carnea și slănină în 8 porții și le înfigem în bețele pentru frigărui, alternând cuburile de carne cu feliile de slănină. Presărăm fiecare frigăruie cu sare și piper. Ungem o tigaie cu untură și așezăm frigăruile în aceasta, una lângă alta și înăbușim la foc mic. Acoperim tigaia cu un capac și din când în când picurăm câte puțină apă. Când sunt aproape gata le stropim cu vin și le presărăm cu salvie. Le putem servi cu mămăliguță, cu garnitură de cartofi naturi sau varză murată. Poftă bună!