sâmbătă , 31 iulie 2021

Rețetă-Prăjitură glazurată cu cremă de brânză

Rețetă prăjitură cu cremă de brânză și glazură de ciocolată – foarte gustoasă și ușor de preparat.

Timp preparare: 30 de minute pregătire+25 de minute coacere+o oră răcire

Ingrediente:

Blat:

  • 100 g făină
  • 3 sferturi de cană de zahăr
  • 120 g ciocolată amăruie
  • 85 G unt
  • o linguriță nes
  • 100 de g nucă
  • o fiolă esență de vanilie
  • 2 ouă
  • un praf de copt
  • sare

Cremă:

  • 150 g cremă de brânză cu smântână
  • 40 g unt
  • 3 sferturi de cană de zahăr pudră
  • jumătate de fiolă de vanilie
  • scorțișoară (opțional)

Glazură:

  • 150 grame ciocolată amăruie
  • o lingură unt
  • 3 linguri frișcă lichidă
  • un plic nes

Topim pe foc mic ciocolata untul și nesul până când compoziția devine omogena, apoi o dăm deoparte și cât încă este călduță încorporăm zahărul, ouăle, pe rând, și vanilia. Batem compoziția cu telul până devine lucioasă punem, apoi făina cernută, praful de copt, sare și la sfârșit miezul de nucă tăiat bucățele. Turnăm aluatul în tava unsă cu margarină și tapetată cu hârtie de copt. Coacem blatul la foc potrivit vreo 25 de minute.

Acum ne putem apuca de cremă. Amestecăm crema de brânză cu untul, zahărul pudră, vanilia și scorțișoară. Turnăm compoziția peste blatul copt și răcit și dăm prăjitura la frigider.

Cât timp prăjitura va stă la frigider ne putem apuca de glazură. Topim pe baie de aburi ciocolată tăiată bucățele cu nesul, frișca lichidă și untul, apoi o lăsăm să se răcească puțin și o întindem pe prăjitură. Dăm din nou prăjitura la frigider pentru încă 30 de minute, apoi o putem tăia și o decora după preferințe.

Check Also

Rețetă-Tort șah

Tort delicios cu vanilie și cacao, foarte simplu și ușor de pregătit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *