sâmbătă , 31 iulie 2021

Rețetă-Tort cu cremă de brânză și ciocolată

Timp preparare: 45 de minute pregătire+30 de minute coacere+30 de minute răcire

Ingrediente:

Blat:

  • 125 g de unt
  • 100 de g de zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 125 g de făină
  • 50 g ciocolată amăruie
  • un plic zahăr vanilat
  • jumătate de plic praf de copt
  • o fiolă de esență de rom

Cremă:

  • 250 grame brânză de vaci
  • 150 ml lapte
  • un plic zahăr vanilat
  • un plic praf de frișcă

Decor:

  • 100 de grame ciocolată neagră
  • 100 de g ciocolată albă
  • 6-7 caise din compot
  • 2 linguri de frișcă

Frecăm untul cu zahărul și zahărul vanilat și adăugăm pe rând gălbenușurile, apoi făina amestecată cu praful de copt și la sfârșit punem albușurile bătute spumă. Turnăm jumătate din compoziție între o formă de tort unsă cu unt. Amestecăm compoziția rămasă cu ciocolată topită pe baie de aburi, o turnăm peste cea din formă și dăm totul la cuptor pentru 25-30 de minute.

Ne putem apuca de cremă. Amestecăm brânza cu zahărul și frișcă bătută cu laptele, apoi fierbem un sirop dintr-o cană de apă cu o lingură de zahăr și esența de rom.

După ce s-a copt și s-a răcit blatul îl însiropăm și întindem crema de brânză într-un strat uniform. Topim apoi ciocolată albă cu o lingură de ulei, pe baie de aburi, și o turnăm pe dosul forme de tort tapetată cu hârtie de copt. O dăm la frigider pentru 10 minute, apoi o scoatem și turnăm ciocolata neagră topită cu uleiul rămas peste ea. Dăm din nou la frigider pentru încă vreo 10 minute și după aceea o scoatem. Desprindem ciocolata și o tăiem în felii cu un cuțit cu lama ținută pe foc de fiecare dată înainte să tăiem.

Decorăm tortul cu frișcă, caise și punem ciocolata tăiată mai devreme peste el și îl dăm la rece pentru măcar jumătate de oră.

Check Also

Rețetă-Tort șah

Tort delicios cu vanilie și cacao, foarte simplu și ușor de pregătit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *