sâmbătă , 31 iulie 2021

Rețetă-Prăjitură cu nucă și cremă de caramel

Prăjitură delicioasă cu nucă, caramel și ciocolată – La îndemâna tuturor.

Timp preparare: 30 de minute pregătire+30 de minute coacere

Ingrediente:

Blat

  • 6 albușuri
  • 200 g zahăr
  • 100 g nucă măcinată
  • 2 linguri făină
  • un praf de copt
  • 200 g ciocolată albă

Cremă

  • 6 gălbenușuri
  • 12 linguri zahăr
  • un pachet unt
  • 2 linguri apă
  • 200 g nucă prăjită

Batem spumă albușuri cu zahărul și adăugăm treptat nuca măcinată, făina și praful de copt, apoi turnăm compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. O dăm la cuptor pentru 30 de minute, iar după ce s-a copt, scoatem blatul și radem ciocolată albă imediat.

În timp ce blatul se răcește ne putem apuca de cremă. Frecăm gălbenușurile cu 5 linguri de zahăr până când devine o spumă. Caramelizam apoi zahărul rămas și adăugăm untul și apa. Fierbem totul la foc mic. Punem gălbenușurile în timp ce amestecăm repede și presărăm nuca tăiată. Omogenizăm totul și lăsăm pe foc până când crema se va îngroșa. Când este gata, o luăm de pe foc, o lăsăm puțin să se răcească și apoi o putem întinde peste blat. Prăjitura rămâne la rece până la servire.

Check Also

Rețetă-Tort șah

Tort delicios cu vanilie și cacao, foarte simplu și ușor de pregătit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *