Rețetă-Tort șah

Rețetă interesantă-Tort delicios cu vanilie și cacao, foarte simplu și ușor de pregătit.

Timp preparare: pregătire 40 de minute+coacere 25 de minute+o oră răcire

Ingrediente:

Blat

  • 350g făină
  • 250 g margarină
  • 275g zahăr pudră
  • 6 ouă ouă
  • o esență de vanilie
  • un plic praf de copt
  • 25 g cacao
  • 2 lingurițe coniac (opțional)

Cremă

  • 300 de g ciocolată amăruie
  • 300 de ml de frișcă lichidă

Frecăm spumă margarina cu zahărul, apoi adăugăm treptat ouăle bătute și vanilia, după care încorporăm făina și praful de copt. Împărțim compoziția în două, o parte o lăsam de vanilie și în cealaltă adăugăm cacao. Tapetăm apoi cu folie de aluminiu 3 tăvi cu aceeași dimensiune. Punem fiecare compoziție într-un șpriț și formăm alternativ inele de mărime egală în cele 3 tăvi.

Într-o tavă facem în mijloc un cerc mic, cât o nucă, din compoziția de cacao, apoi în jurul lui facem un alt inel din compoziția albă de vanilie, apoi două inele de cacao și încă două din compoziția albă. În următoarea tavă inversăm inelele și la final vom avea un blat în stilul unei table de șah. Dăm apoi la cuptor pentru 25 de minute și când sunt gata le lăsăm să se răcească.

În acest timp ne putem apuca de cremă. Punem ciocolată ruptă bucăți cu frișcă lichidă nebătută într-o cratiță și topim totul pe baie de aburi, amestecând mereu. După ce s-a topit, dăm crema deoparte, o batem până devine lucioasă și o dăm la frigider.

Când s-au răcit foile, le însiropăm cu sirop fiert și răcit din apă, zahăr și coniac (sau rom), așezăm apoi o foaie de aluat pe un platou întindem o parte din cremă, așezăm a doua foaie și punem cremă și din nou altă foaie de blat. Îmbrăcăm tortul cu cremă și îl dăm la frigider pentru o oră. Poftă bună!

Check Also

Rețetă-Prăjitură cu nucă și cremă de caramel

Prăjitură delicioasă cu nucă, caramel și ciocolată - La îndemâna tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *