sâmbătă , 31 iulie 2021

Rețetă-Poale-n brâu

Rețetă gustoasă și ușor de făcut pentru poale-n brâu-Rețeta clasică de acasă!

Timp preparare: 1 oră pregătire+45 de minute coacere

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 50 g drojdie
  • 300 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 5ouă
  • 420 g zahăr
  • 1 kg brânză de vaci
  • o lingură coajă rasă de lămâie
  • 75g griș
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • sare

Cernem făina într-un vas după care facem o adâncitură în mijloc și punem drojdia, adăugăm o cană de lapte cald și amestecăm, încorporând câte puțină făină pe parcurs. Lăsăm să crească, apoi frământăm aluatul adăugând pe rând laptele cald rămas, uleiul, două ouă, 100 de g zahăr și un praf de sare. Frământăm aluatul până nu se mai lipește de mâini și lăsăm să crească într-un loc cald.

În acest timp pregătim umplutura. Fierbem grișul și îl lăsăm să se răcească, după care îl amestecăm cu brânză fărâmițată. Punem zahărul rămas, două ouă, o coaja rasă de lămâie și zahărul vanilat și apoi omogenizăm totul.

Din aluatul crescut întindem o foaie din care tăiem pătrate egale pe care vom pune cam vreo două linguri de umplutură. Adunăm colțurile în mijloc pentru fiecare pătrat în parte. Fierbem o ceașcă de apă cu două linguri de zahăr și lăsăm să se răcească. Așezăm plăcintele în tava unsă cu ulei, după care le ungem cu gălbenuș amestecat cu siropul fiert din zahăr și le dăm la cuptor pentru 45 de minute. Poftă bună!

Check Also

Rețetă-Prăjitură cu nucă și cremă de caramel

Prăjitură delicioasă cu nucă, caramel și ciocolată - La îndemâna tuturor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *