Rețetă-Pască cu ciocolată

Rețetă ușoară pentru o pască delicioasă și pufoasă.

Timp preparare: 30 de minute pregătire+50 de minute coacere

Ingrediente:

  • 300 g aluat de cozonac
  • 150 g cacao
  • 12 linguri zahăr
  • 3 linguri lapte
  • o esență rom
  • o lămâie
  • 11 gălbenușuri
  • un ou
  • 2-3 linguri smântână groasă
  • un pachet margarină
  • 2 linguri pesmet

Amestecăm cacao cu laptele, zahărul și le fierbem pe baie de aburi până se îngroașă. Dăm compoziția deoparte și după ce s-a răcit o amestecăm cu 10 gălbenușuri și un ou. Punem și smântână cu margarină cât un mar, esență de rom și coaja rasă de la lămâie și omogenizăm compoziția.

Ungem cu margarina o cratiță sau o formă de tort, întindem foaia de cozonac, o înțepăm cu furculița și o presărăm cu pesmet. Turnăm compoziția de cacao, ungem pasca cu un gălbenuș și o dăm la cuptor pentru 50 de minute. In primele 20 de minute lăsăm focul mic, iar apoi îl mărim la potrivit. Lăsăm pasca să se răcească și apoi o putem scoate din forma. Poftă bună!

Check Also

Reteta – Sufleu de oua

Portii: 9-10 Preparare: 20 minute Coacere: 30 minute Ingrediente: 15 oua1 litru de lapte3 linguri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *