luni , 27 septembrie 2021

Rețetă-Tort cu mandarine și caramel

Rețetă perfectă pentru orice zi de sărbătoare-Tort cu mandarine, caramel și nuci-Rețetă gustoasă și ușoară.

Timp preparare: 25 de minute pregătire+35 de minute coacere

Ingrediente:

  • 8 mandarine
  • 100 ml miere
  • 125 g ciocolată amăruie
  • 50 g făină
  • 500 g zahăr
  • 3 ouă
  • 100 ml smântână
  • 20 g unt
  • 100 g nuci
  • 100 ml frișcă lichidă
  • sare

Curățăm de cu seară mandarinele și le desfacem în jumătate. Fierbem apoi 300 de ml de apă cu 300 g zahăr pentru 2-3 minute, adăugăm jumătățile de fructe și le lăsăm până a doua zi. Dimineață scoatem mandarinele din sirop și le lăsăm să se scurgă. Batem apoi mierea cu gălbenușurile până se albesc după care încorporăm ciocolata topită pe baie de aburi, făina, nucile măcinate, smântâna bătută și la sfârșit, albușurile bătute spumă cu un praf de sare.

Turnăm compoziția într-o formă rotundă unsă cu unt și o dăm la cuptor pentru 35-40 de minute. După ce s-a copt și răcit putem însiropa tortul cu o cană de sirop (fiert din apă și zahăr). Așezăm jumătățile de mandarine peste blatul însiropat și ne apucăm să topim pe foc mic zahărul rămas. Îl lăsăm puțin să se răcească și luăm câte un vârf de furculiță și facem o țesătură fină din zahărul caramelizat. Îl decorăm pe margine cu frișcă bătută și dăm la frigider.

Check Also

Rețetă-Prăjitură cu nucă și cremă de caramel

Prăjitură delicioasă cu nucă, caramel și ciocolată - La îndemâna tuturor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *